A început evacuarea civililor din apropierea frontului din estul Ucrainei. În Bahmut situația este tot mai dificilă

10 februarie 2023, 08:23

Cele mai intense lupte se dau la Kremina, o mica localitate din Donbas, dar cu importanță strategică vitală. În satele situate în apropiere de Bakhmut a început evacuarea civililor.

În localitățile din apropierea frontului a început evacuarea civililor. Pleacă în special vârstnicii și copiii și desigur, animalele de companie

Kanischev Yampil, tată a cinci copii: Poliţistul a venit ieri şi ne-a spus să plecăm. A spus că e posibil ca ruşii să treacă de linia noastră de apărare.

Drumul până la Bahmut este continuu tintă rușilor care încearcă să distrugă această șosea. Dinspre front trec în goană ambulanțele. Pe front, soldații ucraineni sunt pesimiști.

Soldat Ucrainean: Este din ce în ce mai greu pentru noi pentru că ruşii încercuiesc Bakhmut-ul.

Dar soldații ucraineni nu cedează. Există un loc pe linia frontului de unde militarii ridică dronele încărcate cu bombe. Stiu unde stau rușii așa că directioneaza micul aparat de zbor exact acolo și apoi lansează bomba.

Compania SpaceX a lui Elon Musk restricționează internetul prin satelit Starlink în Ucraina, astfel încât să nu mai fie folosit pentru manevrarea dronelor.

Argumentează că serviciul „nu este menit să fie folosit că armă”. Consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podoliak a declarat că SpaceX ar trebui să aleagă între Ucraina și Rusia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite