A început cursa pentru portofolii în guvernul Dăncilă

18 ianuarie 2018, 21:54

Până la ședința CEX a PSD de luni e forfotă mare la biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților. Lideri de filiale și aspiranți la un portofoliu de ministru intră în audiență în speranța că vor prinde un portofoliu vacantat. Primii vizați de schimbare sunt miniștrii apropiați fostului premier Mihai Tudose. Ca înlocuitori sunt vehiculate nume grele din partid.

La Sănătate, în locul lui Florian Bodog sunt în cărți actualul secretar de stat Rodica Nassar și Elena Dinu, preferata numărului doi din partid, Niculae Bădălau. La Fonduri Europene, stafeta ar putea fi preluată de Rovana Plumb, favorită și pentru un post de vicepremier. Pentru Finanțe, Dragnea a avut deja o discuție cu senatorul Eugen Teodorovici. Si la Educație se anunță o schimbare.

Lista miniștrilor care au portofoliile asigurate conține nume importante: Lia Olguța Vasilescu, la Muncă, Mihai Fifor – Apărare, Paul Stănescu -Dezvoltare, Petre Daea – Agricultură sau Victor Negrescu – Afaceri Europene.

Partenerii din ALDE au negociat înainte de demisia premierului Tudose și au primit garanții că reprezentanții actuali din Guvern se vor regăsi și în viitorul cabinet Dăncilă. ALDE insistă și pentru menținerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiției, deși este neafiliat politic și ocupă un loc al PSD în Guvern.

De această dată, în selectarea noilor miniștri conducerea PSD vrea să dea un semnal de forță către SRI.

Fostul premier Adrian Năstase consideră că este nevoie de o reîmprospătare a resurselor partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite