A început Conferința Internațională a Telecomunicațiilor, la București. Este cel mai mare eveniment IT&C din lume

Lumea digitală se reunește la București la cel mai mare eveniment de telecomunicații internaționale. Unde urmează să se ia decizii care vor schimba existența noastră în următori ani. O premieră pentru țara noastră. Care readuce totodată Europa în prim plan mondial, după ce, timp de 30 de ani, acest eveniment major nu a mai fost organizat pe continentul nostru. Peste 3000 de invitați de rang înalt participă la Conferința Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, timp de trei săptămâni. Un număr record de delegați din 193 de țări membre își vor alege la București noua conducere pentru următorii trei ani.

26 Septembrie 2022, 18:09 (actualizat 26 Septembrie 2022, 19:52) Știrile TVR |

După deschiderea festivă, au început dezabaterile despre viitorul tehnologiei digitale.

Delegații au arătat că mijloacele IT au fost singurele care ne-au ajutat să rămânem conectați, chiar și virtual, în perioada pandemiei.

Digitalizarea s-a extins pe mapamond. Cel putin 1 miliard de oameni au decis să se aboneze la internet în perioada de lockdown și de restricţii. Rămân încă aproape trei miliarde care nu se regăsesc online.

Houlin Zhao, secretarul general al ITU: Oameni din întreaga lume admit și apreciază acum puterea tehnologiilor Informațiilor și Comunicațiilor.

Sorin Grindeanu, vicepremierul României: În procesul de dezvoltare tehnologică nu trebuie să uităm datoria noastră principală de a respecta ființa umană, drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: Conectarea şi unificarea reprezintă misiunea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor şi implică atât crearea de noi tehnologii dar şi pregătirea tuturor cetăţenilor planetei noastre să folosească aceste tehnologii. Viitorul, viitorul va fi cu siguranţă mai digital, dar asta nu înseamnă neapărat că va fi mai bun, întrucât tehnologiile sunt mai degrabă neutre şi stă în puterea noastră să decidem în ce scop le vom folosi.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor își alege și noua conducere. Pentru funcția de secretar general se luptă o americancă și un rus.

La eveniment participă și experți ruși. Potrivit Ministerului Român de Externe, revocarea unor vize s-a referit exclusiv la 14 jurnalişti ai Russia Today, care au fost abuziv notificaţi de către Federaţia Rusă ca oficiali aparţinând Ministerului rus al Dezvoltării Digitale.

Sabin Sărmaș, preşedintele Conferinţei ITU PP: Tuturor membrilor şi experților ruşi relevanţi pentru conferinţă li s-a permis să vină în România şi să contribuie la lucrările conferinţei.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, ITU, este prima organizație guvernamentală internațională la care România a aderat, în 1866. Datorită poziționării geografice, România este privită în procesul digitalizarii globale ca o punte între regiuni.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI