A început CeBIT 2017, în prezenţa cancelarului german. Internetul lucrurilor, realitatea virtuală, 5G – printre principalele teme

20 martie 2017, 14:11

Târgul a fost inaugurat de cancelarul Angela Merkel şi invitatul său, premierul japonez Shinzo Abe

Peste 3 mii de expozanţi din 70 de ţări, peste 200 de mii de vizitatori aşteptaţi – CeBIT aduce viitorul în prezent. De la soluţii tehnice, de înţeles numai pentru specialişti, noi metode de răcire a hard-discurilor, până la aplicaţii cum este cea care îi ajută pe şoferi să găsească cea mai apropiată şi mai ieftină parcare. Sau cum să fie decongestionate de trafic oraşe întregi.

MARTIN HOFFMAN director de informare, grupul Volkswagen: „Ştiţi aşa-numitul efect „Google Maps”? Vedeţi pe hartă aglomeraţie, o ocoliţi şi ajungeţi la următorul dop de circulaţie. Algoritmul nostru poate soluţiona aceste probleme prin folosirea unui computer cuantic”.

Câteva oraşe din lume se pregătesc să introducă în circulaţie autobuze fără şofer – unele au fost aduse şi la Cebit. Nu au frână şi nici volan, sunt conduse automat şi au senzori care detectează biciclişti, pietoni, prevăd eventuale coliziuni şi ştiu să interpreteze semnele de circulaţie.

Foarte mult se vorbeşte la Hanovra de aşa-numitul Internet al lucrurilor – practic, cele mai banale obiecte din jurul nostru se pot conecta, fie că e vorba de maşină sau frigider. Componenta electronică este pretutindeni – chiar şi în haine ca o rochie care interpretează starea purtătoarei şi afişează doar anumite culori – în acest caz, cele asociate relaxării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite