A început Carnavalul de la Rio. Petrecerile şi concursurile de samba continuă până pe 25 februarie

18 februarie 2023, 12:33

Regele Momo, maestrul de ceremonii al carnavalului, a primit cheia oraşului de la primarul din Rio şi a dat startul unei săptămâni de culoare, muzica şi dans în care străzile oraşului devin scena celei mai mari petreceri din lume.

Şi nimeni nu s-a lăsat aşteptat mai ales că în prima zi a avut loc şi una din cele mai populare petreceri, cea a Carmelitelor organizată în boemul cartier Santa Teresa. Aşa cum îi spune numele este inspirată de povestea unei călugăriţe carmelite care a fugit de la mănăstire pentru a merge la carnaval.

După lăsarea serii acţiunea s-a mutat pe celebrul Sambadrom acolo unde se desfăşoară principala atracţie a carnavalului: concursul celor mai bune 15 şcoli de samba din Brazilia.

În costume sclipitoare şi pe care alegorice foarte elaborate sute de dansatori au încântat publicul şi au încercat să impresioneze juriul.

În prima seară au evoluat 7 din cele 15 şcoli aflate în competiţie.

Carnavalul de la Rio este abia la început iar petrecerile şi concursurile de samba vor continuă până pe 25 februarie.

După perioada de pandemie oraşul brazilian speră ca aceasta ediţie să reînvie distracţia dar şi economia locală. Potrivit estimărilor carnavalul aduce în medie un miliard de dolari la bugetul local.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite