A început campania de vaccinare în Buzău, Harghita și Timiș. De astăzi imunizarea se face în peste 300 de centre din România

4 ianuarie 2021, 08:51

În județul Buzău sunt 5 centre, care au primit 975 de doze și au început vaccinarea la ora 8.00.

Primul medic care s-a vaccinat la Buzau a fost șeful secției de boli infecțioase din Spitalul Județean de urgență.

Un medic internist care a trecut în primăvară prin boală s-a vaccinat și el.

În total, în județul Buzau au ajuns 975 de doze de vaccin, distribuite în mai multe centre. Din fiecare doza se pot imuniza câte cinci persoane.

Și la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a început prima etapă a vaccinării. 240 de cadre medicale s-au înscris pe listă și aşteaptă să fie imunizați.

Tot astăzi, a început vaccinarea și în județul Timiș. Jurnaliștii TVR sunt în teren, urmăresc tot ce se întâmplă, și ne aduc informații și imagini în timp real.

Vaccinarea a început în forţă la Spitalul Municipal din Timișoara. 360 de cadre medicale vor fi imunizate în urăatoarele zile.

De altfel, potrivit coordonatorului campaniei, în peste 90% dintre locurile stabilite pentru prima etapă, cadrele medicale vor putea primi prima doza de vaccin anti-COVID.

Până duminică, 3 ianuarie, au fost vaccinate aproape 14 mii de persoane. 37 dintre ele au avut reacții adverse ușoare.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiţă, a declarat că de luni, 4 ianuarie, activitatea de vaccinare anti-COVID-19 va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical, astfel încât se va ajunge în la circa 20.000 de persoane imunizate zilnic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă