A început Bienala Internațională de Design de la Saint Etienne

24 martie 2019, 12:30

Timp de o lună, Saint Etienne, unicul oraş din Franţa declarat oraş al designului de către UNESCO, este colorat, la propriu şi la figurat, în nuaţele Bienalei.

A XI-a ediţie, desfăşurată sub genericul “Me, You, Nous” (“Eu, Tu, Noi”) este punctul de întâlnire a numeroşi experţi internaţionali, care îşi propun construirea unui viitor comun dincolo de diferenţele dintre oameni.

 

(w500) Bienala In

De altfel, tema acestei ediţii este desacralizarea designului şi utilizarea acestuia în folosul oamenilor.

Punctul central al Bienalei este o fostă fabrică de arme transformată într-un spaţiu al expoziţiilor, emblematic pentru Saint Etienne.

Acolo pot fi descoperite 15 expoziţii, unde vizitatorii pot admira noile forme de design, pot descoperi un oraş al viitorului creat de studenţii de la Școala Superioară de Artă şi Design din Saint Etienne sau pot partcipa la ateliere în care sunt puse în practică ideile creatorilor.

 

(w500) Bienala In

Este adusă în prim plan şi protejarea naturii, iar oamenii se pot desprinde de ştiinţă şi tehnică printr-o plimbare într-o seră creată în cele mai mici detalii.

Invitat de onoare al acestei ediţii este China, care are 4 oraşe care fac parte din reţeaua de design UNESCO.

 

(w500) Bienala In

Artistul chinez Fan Zhe aduce în faţa publicului obiecte de ieri, de azi şi de mâine din ţara sa şi recreează un spaţiu al vieţii cotidene din China din anii 50 până în anii 2000.

Până pe 22 aprilie, obiectele expuse la Bienala Internaţională de Design pot fi admirate nu numai în muzee, ci şi în aer liber în aproape 100 de locuri din Saint Etienne şi din împrejurimi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite