A început Bacalaureatul. Aproximativ 145.000 de elevi s-au înscris în prima sesiune

6 iunie 2017, 08:43

Au fost subiecte ușoare, spun elevii. Mulți dintre cei care au ieșit din sălile de examen s-au lăudat cu calificativul experimentat. Proba orală la Limba și Literatura română continuă și miercuri, a transmis corespondentul TVR Laura Fronoiu.

La Colegiul Național „Spiru Haret” din București sălile de examen sunt gata pentru probele orale. Peste 250 de elevi vor păși cu emoții în clase pentru proba orală la Limba și literatura română.

Candidații trebuie să se prezinte pentru proba orală cu cel puțin o oră mai devreme față de ora programată. Ghiozdanele și gențile vor rămâne într-o sală supravegheată. Iar în sala de examen, elevii vor intra doar cu actele de identitate. Nu au voie cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice.

Până pe 16 iunie, elevii vor susține probele orale, iar de pe 26 încep examenele scrise. Absolvenții vor sta în stres și emoții până pe 30 iunie, când este programată ultima probă. Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, iar cei nemulțumiți vor putea contesta notele pâna pe 9 iulie. Rezultatele finale le vor primi pe 10 iulie.

Toate probele vor fi supravegheate video. Iar orice tentativă de fraudă înseamnă eliminarea din examen. Elevii prinși cu mâţa-n sac nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Anul trecut, peste 66% dintre absolvenții de liceu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite