A început școala – elevii s-au întors la cursurile online. Părinții și profesorii cer reluare cursurilor în clasă

11 ianuarie 2021, 07:46

Părinții sunt cei care vor cel mai mult redeschiderea şcolilor. 78 la sută consideră că este necesară reluarea cursurilor în clase. Iar profesorii sunt de acord cu ei – peste 70 la sută susţin ideea, conform unui sondat realizat de organizaţia Salvaţi Copiii. Însă doar puţin peste jumătatea dintre elevi sunt de acord cu reluarea orelor la şcoală. Ministrul educaţiei a aflat direct de la cei implicaţi aceste dorințe. Într-o întâlnire care a avut loc în urmă cu câteva zile, toate părţile au agreat data de 8 februarie pentru revenirea elevilor în bănci.

Ministrul Educației precizează însă că decizia finală se va lua în funcție de situația epidemiologică, cu o săptămână înainte de începerea semestrului doi. Marea problemă este însă cu elevii care vor rămâne cu mediile neîncheiate pentru că n-au participat la cursurile online. Unii n-au calculatoare sau rețea de internet, în vreme ce alții sunt total dezinteresați. Ministrul le-a cerut inspectorilor școlari o analiză la zi cu situația acestor elevi.

Odată cu revenirea în bănci, elevii vor face și ore pentru recuperarea materiei pierdute. În plus, oficialii pregătesc şi școala de vară, dar și o tematică adaptată pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, următoarea vacanță va fi între semestre, din 30 ianuarie până pe 7 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite