„A fost un şoc pentru mine”. Mărturia unui asistent medical vindecat de coronavirus. A fost primul caz de COVID 19 din Constanţa

26 martie 2020, 19:32

Mircea: A fost o perioadă puțin dificilă. Pur și simplu m-am trezit la începutul lunii, mai exact pe 5 martie, că fac temperatură. Am luat câteva simptomatice ca să combat febra.

După mai multe analize și investigații, radiografii și un computer tomograf, Mircea a fost testat și pentru coronavirus. Așa a venit ziua în care bărbatului de 52 de ani i s-a spus că este infectat. Era, la acea dată, primul om din județul Constanța depistat pozitiv.

Mircea: Când mi s-a comunicat rezultaul testului pentru coronavirus, mi s-a spus că este pozitiv, a fost un șoc pentru mine. Vă spun sincer, nici prin cap nu mi-a trecut lucrul acesta și am rămas internat. Zilele următoare au fost cele în care am încercat să mă obișnuiesc cu ideea diagnosticului.

A stat aproape 2 săptămâni internat. După mai multe zile cu febră, i s-au administrat medicamente și a început să se simtă mai bine.

Mircea: Toată săptămâna a doua de internare a fost una asimptomatică. Febra a dispărut.

Au fost testate soția și fiica. Cu rezultate negative. Au rămas acasă în izolare, în timp ce Mircea lupta cu boala în spital.

Asistentul medical nu știe cum s-a îmbolnăvit. Nu a fost plecat în străinătate în ultima perioadă. A fost la începutul lui martie la Piatra Neamț, unde fiica lui a participat la un concurs de dans sportiv.

Mircea a fost externat în 24 martie. S-a vindecat și a revenit alături de soția și de fiica lui.

Mircea: Te obişnuieşti cu ideea, nu ai ce să faci. Trebuie să urmezi tratamentul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite