A fost trimis în judecată patronul firmei care a făcut deratizarea în blocul din Timișoara unde au murit 3 persoane

Bloc în care s-a efectuat deratizarea
Bloc în care s-a efectuat deratizarea
6 mai 2020, 14:36

Procurorii au subliniat în rechizitoriu că în datele de 15, 16 şi 18 noiembrie, inculpatul B.I.S., în calitate de administrator al firmei SC B.D. SRL, având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, a efectuat activităţi de dezinsecţie la trei imobile din municipiul Timişoara (din străzile Mioriţa şi Alexandru Vaida – Voievod), „folosind fără drept insecticidul Delicia – Gastoxin, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecţie a plantelor, conţinând o substanţă foarte toxică, respectiv fosfura de aluminiu (concentraţie 56%), fără a deţine autorizaţie de utilizare eliberată de către Autoritatea Naţională Fitosanitară”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, citat de Agerpres.

În urma acestor activităţi, gazul toxic emanat de insecticid în contactul cu aerul, respectiv fosfina, s-ar fi răspândit prin zona ţevilor de instalaţie termică şi de apă până în interiorul apartamentelor.

Totodată, urmare a dezinsecţiei din data de 15 noiembrie, ce ar fi fost efectuată de către inculpatul B.I.S. prin folosirea fără drept a insecticidului toxic amintit, care conţine fosfură de aluminiu, a fost afectată starea de sănătate a trei minori care locuiesc în alte apartamente, alăturate celor în care s-a folosit inițial produsul toxic.

Ca urmare a expunerii minorilor la gazul toxic, minorii au fost internaţi în zilele următoare la spital cu stări de vomă şi deshidratare.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite