A fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția podului rutier peste Dunăre, de la Brăila

Mihai Tudose a participat, luni,  la Ministerul Transporturilor la semnarea contractului pentru proiectarea și construcția podului rutier peste Dunăre, de la Brăila. Proiectul Podului de la Brăila are o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură.

15 Ianuarie 2018, 13:50 (actualizat 15 Ianuarie 2018, 15:48) |
Declarații Mihai Tudose
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Prim-ministrul Mihai Tudose și ministrul Felix Stroe s-au întâlnit, luni, la Guvern au susținut o conferință de presă comuna, la sediul Ministerului Trasporturilor.

Sunt aproape 40 de ani de când se discută despre acest lucru. Este un pas imens. Acum,  toți spunem că 48 de luni, 4 ani sunt mulți, până acum un an nici nu ne gândeam să scriem primele cifre sau primele litere în acest. În acest moment s-a intrat în linie dreaptă și din punct de vedere al infrastructurii de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei cu Dobrogea, este și un element de siguranță națională. Este și un moment de normalitate. Putem să fim o țară normală unde un fluviu nu se mai traversează cu bacul și când este ceață anumite zone rămân izolate (..) din aprilie până acum pentru un proiect de asemenea anvergură este un timp scurt. Felicitări! Vă garantez că atâta timp cât mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de acest fel să se desfășoare cu aceeași rapiditate și apoi implementarea lor să nu sufere niciun fel de impedimente, a declarat Mihai Tudose.

De azi echipa care lucrează la acest proiect este operațională, a spus la rândul său ministrul Felix Stroe.

Semnăm astăzi contractul pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii 27 de ani lansate în România. Este un proiect de aproximativ 500 de milioane de euro, ce va fi construit de o asociere de firme din Europa şi din Asia, ceea ce oferă un plus de simbolistică importanţei acestui proiect. După ce va fi realizat, Podul de la Brăila va fi al treilea proiect de acest fel din Europa, a spus Stroe.

Valoarea contractului pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila este de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

Podul suspendat va avea o lungime totală de 1.974,30 metri, din care 489,65 metri reprezintă deschiderea laterală, pe malul dinspre Brăila şi 364,65 metri cea de pe malul dinspre Tulcea. De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.

Proiectul care ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în prezent tranzitate.

Conferința a avut loc în contextul în care PSD se reunește, luni, în ședința Comitetului Executiv (CEx), la solicitarea mai multor lideri, care au avertizat ca trebuie tranșat conflictul izbucnit la vârful partidului.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 1°C
IASI 5°C 3°C
CLUJ 6°C 4°C
CONSTANTA 5°C 4°C
CRAIOVA 6°C 0°C
BRASOV 5°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI