A fost reluată circulația trenurilor, cu tracțiune Diesel pe relația Vârciorova - Severin, după ce călătorii au stat ore în șir blocați din cauza unei defecțiuni

A fost o noapte albă pentru sute de călători care au rămas blocaţi în trenuri oprite în gările Orşova şi Severin. A fost o pană de curent provocată de un tren de marfă care a rupt linia de contact. CFR a transmis detalii dimineaţă, iar trenurile au putut fi puse din nou în mişcare doar cu locomotive diesel.

29 Iulie 2022, 08:39 (actualizat 29 Iulie 2022, 21:22) Știrile TVR |

Călătorii din trenurile rămase blocate în gara din Severin circulau pe ruta București -Timișoara. Obosiți și înfometați, oamenii au așteptat ore în șir în vagoane, fără să știe când vor putea pleca. În cele din urmă, au primit din partea CFR apă, cafea și cornuri.

Cea mai mare întârziere a avut-o trenul plecat de la București spre Budapesta: 8 ore!

Probleme similare au fost și în gara Orșova, unde alte trenuri, care circulau pe ruta inversă, Timișoara - București, au fost blocate.

ACTUALIZARE A fost reluată circulația trenurilor, cu tracțiune Diesel pe relația Vârciorova - Severin. Primele două trenuri au fost reînscrise în circulatie, este vorba despre trenurile private 11 502 și 11504, acestea urmând a fi dublate cu locomotivă Diesel pe relația Vârciorova - Severin. A fost reînscris în circulație și trenul IR 78, la ora 9.20.

ACTUALIZARE, ORA 10.50. A fost reînscris, la ora 10.45, în circulație și IR 1990, ultimul din cele 5 stationate.

------------------------------------

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar pe relația Vârciorova - Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova și Timișoara au intervenit pe parcursul nopții cu drezinele pantograf pe intervalul de stații Orșova - Vărciorova - Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova - Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova - Gura Văii, linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.

Menționăm faptul că, intervenția, în cursul nopții, cu drezinele pantograf a impus oprirea a 4 trenuri de călători - trenul privat 11504 și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv trenul privat 11502, IR 1990 și IR 78, în Severin - astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova - Vărciorova - Gura Văii, unde este doar un fir de circulație.

Din cauza deranjamentului major provocat de trenul privat de marfă la linia de contact, pe distanța Vârciorova - Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce se trenul privat de marfă este retras din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră.

Precizăm faptul că, pasagerii au primit, din partea personalului feroviar din gările Orșova și Severin, apă, cafea și cornuri.

CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile necesare pentru reluarea traficului celor 4 trenuri staționate, remedierea deranjamentului și redeschiderea circulației în condiții normale.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI