A fost reluat traficul feroviar cu Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Valea Vişeului – Dilove

Trafic feroviar reluat prin punctul de trecere a frontierei Valea Vişeului - Dilove
Trafic feroviar reluat prin punctul de trecere a frontierei Valea Vişeului - Dilove
18 ianuarie 2023, 16:53

Bogdan Lari Mihei, preşedintele AVR, a participat la inaugurarea reluării traficului feroviar cu Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Valea Vişeului – Dilove.

„În data de 17 ianuarie 2023, prin Punctul de Trecere a Frontierei Feroviar Valea Vişeului, punct aflat la graniţa României cu Ucraina, a intrat în România primul tren ucrainean cu o delegaţie formată din reprezentanţi ai autorităţilor ucrainene. Alături de domnul preşedinte Bogdan Lari Mihei, la întâlnire au participat reprezentanţi ai Cabinetului Prim-Ministrului, Ministerului Transporturilor, SNTFC CFR Călători SA, autorităţilor locale din judeţul Maramureş şi consulul României la Solotvino – Ucraina”, se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

Conform sursei citate, scopul acestei întâlniri a fost reprezentat de redeschiderea circulaţiei feroviare între cele două ţări, iar autorităţile ucrainene au informat că, începând din data de 18 ianuarie 2023, prin acest punct vor opera, zilnic, două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri.

„Cu ocazia discuţiilor bilaterale, domnul preşedinte Bogdan Lari Mihei a asigurat participanţii că autoritatea vamală depune toate eforturile pentru deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei şi de a găsi soluţii pentru facilitarea tranzitului de mărfuri şi călători prin acestea şi a subliniat buna cooperare între cele două părţi”, se mai precizează în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite