A fost redeschis Blocul Operator Central al Spitalului Universitar din Capitală

6 decembrie 2019, 18:45

“Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgență București are aparatură comparabilă cu a celor mai mari spitale din lume. Dotarea Blocului Operator Central asigură aplicarea unor tehnici moderne pentru toate specialitățile chirurgicale, inclusiv abordarea laparoscopică, care are multiple beneficii, printre care recuperarea rapidă a pacientului, scăderea duratei de spitalizare și a riscului de infecții. Două săli sunt dotate și cu sisteme de înregistrare și transmisie on-line audio/video, de unde intervenția să poată fi transmisă live pentru studenți și medicii rezidenți, urmând ca astfel să trecem cu toții spre partea de telemedicină.”, a declarat dr. Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.

 

Cele 11 săli de operație ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt săli specializate: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie- protezare, chirurgie robotică și politraumă și săli generale: 2 săli de urgență din care una de politraumă și 4  săli  de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică și reparatorie.

Printre echipamentele medicale din BOC regăsim: O-arm (CT mobil), C-arm (Rx mobil), neuronavigație și neuromonitorizare, microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanță cu capacitate de recrutare pulmonară și altele importante pentru actul medical.

În Blocul Operator Central de la SUUB pot fi operați aproximativ 50 bolnavi/zi.

Valoarea acestui proiect privind dotarea în integralitate cu aparatură este de 59.260.000 de lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite