A fost publicată broșura cu locurile de admitere la liceele din București

A apărut ghidul de admitere la liceu, însă doar pentru Bucureşti. Până vineri, ar urma să fie disponibil şi în restul ţării. Broşura a apărut cu aproape o lună întârziere. Explicaţia Ministerului Educaţiei este că a amânat repartizarea cifrelor de școlarizare. Voia să taie din locurile de liceu astfel încât cei cu medii sub 5 să ajungă la școli profesionale.

05 Iunie 2019, 12:19 (actualizat 05 Iunie 2019, 19:30) Știrile TVR |
Broșura de admitere, publicată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Înainte ca Ministerul Educaţiei să renunţe la tăierea locurilor la liceu, mulţi părinţi erau îngrijoraţi.

Broşura  ar fi trebuit să apară pe 13 mai. Inspectoratul Şcolar al Capitalei a publicat-o online cu trei zile înainte ca elevii de clasa a VIII-a să termine şcoala. Părinţii aşteptau să vadă mai ales ultimele medii de intrare la licee, ca să calculeze şansele copiilor de a intra acolo unde vor.

Inspectoratul a comunicat şcolilor celelalte informaţii importante despre admitere.

Ghidul de admitere a întârziat fiindcă Ministerul Educației propunea să fie mai multe clase pentru pregătirea de meseriaşi.

O analiză  a arătat că, după 2011, majoritatea celor care au intrat la liceu cu note sub 5 au picat la Bac. 700.000 de tineri care nu au luat Bacalaureatul nu se regăsesc pe piața muncii sau lucrează cel mult ca necalificaţi, spune ministrul.

Asociaţiile de părinţi şi sindicatele din Educaţie spun că mutarea mai multor locuri de la liceu la şcoli profesionale ar trebui făcută după o analiză mai amplă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI