Analiza epidemiologică pe județe pentru începerea anului școlar. 43 de localități sunt în zona roșie. Sectoarele 3, 4 și 5 în scenariul verde, 1,2 și 6 în scenariul galben

Situație îmbolnăviri
Situație îmbolnăviri
7 septembrie 2020, 07:49

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că  școala va începe pe 14 septembrie.

Ministerul Educației transmite că în 43 de localități numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori, adică se va învăța on-line.

Sectoarele 3, 4 și 5 în scenariul verde, 1,2 și 6 în scenariul galben

Potrivit sursei citate, conform analizei epidemiologice, realizate la nivelul municipiului București, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

Fiecare unitate de învăţământ va avea la dispoziţie trei zile pentru a face planul de deschidere în funcţie de situaţia anunţată de DSP, dar şi de infrastructura pe care o are la dispoziţie.

Astfel, după ce va fi ales scenariul, propunerea va fi trimisă către Inspectoratele Şcolare şi Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă propunerea este acceptată de Comitete, se întoarce la inspectorat, iar decizia finală se ia pe 10 septembrie.

Cu o rata între 0-1 – localitatea se încadrează în scenariul verde, între 1-3 în scenariul galben, iar peste 3 la mie în scenariul roșu.

În Capitală rata de incidență este de 1,12.

Potrivit analizei, 43 de localități sunt încadrate în scenariul roșu cu o rată de peste 3 la mia de locuitori, 410 localități sunt încadrate în scenariul galben cu o rată între 1 și 3 la mia de locuitori și 2728 de localități sunt verzi cu o rata de sub unu la mie.


Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul 1 Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 3 Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite