A fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale spre şi dinspre Spania

A fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale spre şi dinspre Spania, cu două săptămâni, începând cu data de 14 aprilie. Anunțul a fost făcut joi seară de ministrul Afacerilor Interne care a citit textul Ordonanței militare Nr. 8

Marcel Vela a mai anunţat că toate transporturile aeriene vor fi autorizate de Ministerul Transporturilor, pentru a se evita situaţii precum cea de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, care a fost supraaglomerat astăzi, în ciuda restricțiilor impuse prin ordonanţe militare! Aproape 2.000 de muncitori sezonieri au plecat, cu mai multe curse charter, spre Germania.

09 Aprilie 2020, 23:39 (actualizat 09 Aprilie 2020, 23:59) Știrile TVR |
Ordonanța militară Nr.8

Ordonanța militară Nr. 8 Art.2 - (1) Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.

(3) Măsura prevăzută la alin.(1) se aplică și după durata pentru care este instituită starea de urgență prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, numai dacă starea de urgență pe întreg teritoriul României se prelungește și dacă în decretul de prelungire a stării de urgență se menține competența ministrului afacerilor interne de a stabili, prin ordonanță militară, interzicerea graduală a circulației aeriene pe diferite rute.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI