A fost polițist 20 de zile. Și-a dat demisia din cauza condițiilor mizere în care era nevoit să lucreze

25 octombrie 2019, 14:08

Toaleta Secției de poliție din Păulești, Prahova, nu se poate folosi din cauza mizeriei și a stării precare a barăcii care o adăpostește.

Primarul spune că a găsit o soluție pentru agenți.

Tudor Sandu, primarul comunei Păulești: „Au folosit toaletele noastre interioare odată cu modernizarea și a primăriei și, totodată, având poliția locală undeva la Casa de cultură, pot merge și acolo în afara orelor de program, când primăria nu are program„.

Cât despre soluții de modernizare, totul este la nivel de discuții. Edilul spune că toaleta va fi demolată, pentru că este pe terenul primăriei. Cât despre amenajarea uneia în sediul poliției – acest lucru este posibil, dar nu se știe când se va face.

Ca la Păulești e în multe locuri din țară. O spun reprezentanții Sindicatului polițiștilor.

George Boran a fost polițist 20 de zile. Atât a rezistat într-un sistem căruia îi denunță lipsurile și, mai ales, inflexibilitatea.

George Boran, polițist demisionar: Acolo unde lucrez eu nu este apă curentă, nu avem nici măcar o chiuvetă, nu avem o toaletă, toaleta pe care o avem este o baie turcească foarte mizerabilă. (…) De multe ori suntem nevoiți să cumpărăm pachetele de hârtie, fiindcă nu ne oferă, să nu mai vorbesc de calculatoare, care sunt foarte vechi și avem un calculator pentru 4 lucrători„.

Inspectoratul de Poliție Prahova a transmis un comunicat în care spune că s-au demarat proceduri de amenajare a spațiilor de lucru. În ce privește demisia agentului, precizează faptul că este un act unilateral de voință, deși s-au purtat discuții în acest sens cu lucrătorul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite