A fost polițist 20 de zile. Și-a dat demisia din cauza condițiilor mizere în care era nevoit să lucreze

Toalete mizere, fără apă curentă și, uneori, și fără becuri. Acestea sunt condițiile în multe secții de poliție rurală din țară. Un tânăr agent proaspăt angajat a renunțat după numai 20 de zile, din cauza lipsurilor din sistem. A denunțat situația pe o rețea de socializare. Nu este un caz singular, spun liderii de sindicat din poliție. Autoritățile promit verificări și măsuri în consecință.

25 Octombrie 2019, 14:08 (actualizat 25 Octombrie 2019, 14:45) |
A demisionat după 20 de zile
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Toaleta Secției de poliție din Păulești, Prahova, nu se poate folosi din cauza mizeriei și a stării precare a barăcii care o adăpostește.

Primarul spune că a găsit o soluție pentru agenți.

Tudor Sandu, primarul comunei Păulești: "Au folosit toaletele noastre interioare odată cu modernizarea și a primăriei și, totodată, având poliția locală undeva la Casa de cultură, pot merge și acolo în afara orelor de program, când primăria nu are program".

Cât despre soluții de modernizare, totul este la nivel de discuții. Edilul spune că toaleta va fi demolată, pentru că este pe terenul primăriei. Cât despre amenajarea uneia în sediul poliției – acest lucru este posibil, dar nu se știe când se va face.

Ca la Păulești e în multe locuri din țară. O spun reprezentanții Sindicatului polițiștilor.

George Boran a fost polițist 20 de zile. Atât a rezistat într-un sistem căruia îi denunță lipsurile și, mai ales, inflexibilitatea.

George Boran, polițist demisionar: "Acolo unde lucrez eu nu este apă curentă, nu avem nici măcar o chiuvetă, nu avem o toaletă, toaleta pe care o avem este o baie turcească foarte mizerabilă. (...) De multe ori suntem nevoiți să cumpărăm pachetele de hârtie, fiindcă nu ne oferă, să nu mai vorbesc de calculatoare, care sunt foarte vechi și avem un calculator pentru 4 lucrători".

Inspectoratul de Poliție Prahova a transmis un comunicat în care spune că s-au demarat proceduri de amenajare a spațiilor de lucru. În ce privește demisia agentului, precizează faptul că este un act unilateral de voință, deși s-au purtat discuții în acest sens cu lucrătorul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI