A fost înființată Alianţa pentru Centenar, o organizaţie care susține unirea României cu Republica Moldova în 2018

Un mars pe jos din capitala Unirii - Alba Iulia, spre capitala Republicii Moldova - Chișinău, campanii de informare în toate satele basarabene și programe prin care tinerii de peste Prut să poată vizita România. Sunt doar câteva dintre obiectivele Alianței pentru Centenar, organizație înființată de 100 de ONG-uri care militează pentru reunificare. În ultimii doi ani, peste 50.000 de tineri de peste Prut au vizitat România prin programe derulate de societatea civilă. Numărul lor s-ar putea dubla până în 2018.

20 August 2017, 22:03 Știrile TVR |
Uniți pentru Basarabia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Zeci de basarabeni, în special tineri, au venit pentru prima dată în București pentru a se declara susţinători ai României Mari aşa cum a fost ea în Decembrie 1918.

Au vizitat Capitala și s-au oprit la Palatul Parlamentului pentru a susţine formarea unui nou ONG unionist: Alianţa pentru Centenar. Organizaţia militează pentru unirea României cu Republica Moldova în 2018, când este centenarul Marii Unirii.

Peste 100.000 de tineri de peste Prut vor fi sprijiniți să viziteze România în următoarele luni.

În prezent, în Republica Moldova aproape 30% dintre cetățeni ar vota pentru unirea cu România, conform celor mai recente sondaje de opinie.

Curentul unionist din România are susţinere de aproximativ 70%.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI