A fost inaugurată Grădinița Regina Mamă Elena, la Săvârșin. Localnicii spun că Regina iubea foarte mult copiii din zonă

1 martie 2021, 11:26

Grădinița poartă numele Reginei Mamă Elena, despre care localnicii spun că iubea foarte mult copiii din zonă. De astăzi, 72 de copii învață în noua grădiniță.

Regina Mamă Elena obișnuia să vină la Săvârșin înainte ca Familia Regală să fie obligată să abdice și să plece din România. Cei mai în vârstă localnici își amintesc încă de întâlnirile cu Regina, despre care spun că atunci, copii fiind, le dădea bomboane sau încălțăminte.

Grădinița din Săvârșin a fost realizată cu fonduri europene în valoare de peste 564.000 de euro și este gata încă de anul trecut, dar a fost închisă din cauza pandemiei. Unitatea aparține de liceul din localitate, care poartă numele Regele Mihai I.

Gădinița a fost amenajată de asociația Cetatea Voluntarilor împreună cu mai mulți sponsori, astfel încât copiii să beneficieze de cele mai bune condiții.

Regele Mihai spunea mereu că Săvârșin, unde Familia Regală are singura reședință privată din România, era locul său preferat iar de restaurarea castelului s-a ocupat personal Majestatea Sa Margareta, care a folosit fotografii de epocă și jurnalul Reginei Mamă Elena.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite