A fost descoperit un semnal radio misterios din spaţiu care se repetă la fiecare 157 de zile

observator astronomic
observator astronomic
27 august 2020, 23:18

La începutul acestui an, astronomii au anunţat că au descoperit o nouă transmisie a unui misterios semnal radio, din adâncul spaţiului.

Timp de aproximativ 67 de zile, sursa tace. Apoi, 90 de zile, se trezeşte din nou, „scuipând” raze radio la intervale de milisecunde şi întregul ciclu de 157 de zile se repetă.

Cu toate acestea, semnalele radio rapide sunt extrem de misterioase şi nu exista nicio garanţie că ciclul va continua, scrie Science Alert.

Acesta este cel de al treilea semnal radio rapid (FRB) ciclic, FRB 121102, recepționat de către cercetători. Primul a fost recepționat în luna februarie a acestui an, iar al doilea, în iunie.

Dar o serie de surse rapide de semnale radio au fost detectate repetându-se, iar acestea ar putea fi una dintre cheile care ajută, cel puţin parţial, la rezolvarea misterului.

FRB sunt impulsuri radio tranzitorii care variaza în lungime între o fracţiune de milisecundă şi câteva milisecunde. Oamenii de ştiinţă nu ştiu la această dată de unde vin sau ce sunt aceste semnale.

De asemenea, aceştia explică faptul că FRB 121102 a fost descoperit în anul 2012 şi de atunci pare a se fi repetat de câteva ori. Iniţial au crezut că nu există un tipar anume, însă noile analize şi transmisiuni au dovedit că se poate vorbi despre un tipar de manifestare.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite