A fost deschisă circulaţia pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Se circulă pe 22 de kilometri, între localitățile Șoimuș și Ilia, din județul Hunedoara

Circulația rutieră a fost deschisă pe cei 22 de kilometri ai Lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj - Deva, lot recepționat încă de luni. Începând de astăzi se poate circula pe autostradă, pe tronsonul Şoimuş - Ilia, potrivit comunicatului transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

14 August 2019, 19:37 (actualizat 14 August 2019, 21:49) |
Se circulă pe Lotul 4
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Încă 22 de km noi de autostradă au fost deschişi astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara, după ce comisia de recepție a verificat calitatea lucrărilor și a constatat încă de luni, 12.08.2019, că acestea corespund normativelor, se arată în comunicatul trimis de CNAIR.

Compania de drumuri a preluat acest nod rutier printr-un proces verbal, chiar dacă firma care l-a construit nu și-a dat acordul.

Compania spaniolă ar fi vrut să se facă recepția la întreg lotul 3, pe care l-a finalizat, însă CNAIR a descoperit probleme la carosabil și a cerut remedierea lor.

"Pentru a deschide circulației cei 22 de km aferenți lotului 4, CNAIR a preluat în baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenți lotului 3 care fac posibilă circulația între acest sector de autostradă și rețeaua de drumuri naționale existentă. Precizăm că până la recepționarea lucrărilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță pe cei 800 de m preluați. În baza unui plan pentru management al traficului stabilit împreună cu Poliția Rutieră, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorări cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizări verticale). Orice  altă problemă legată de structura drumului rămâne în continuare în responsabilitatea Antreprenorului", se arată în comunicatul CNAIR.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere precizează că pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat începerea recepției, deoarece nu au fost îndeplinite condițiile tehnice şi se lucrează pentru remedierea problemelor.

Când se va deschide circulaţia şi  Lotul 3, șoferii vor putea circula de la Sibiu, la Nădlac, doar pe autostradă, cu excepția unei porțiuni de 13 km.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ECONOMIE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI