A fost confirmat încă un pacient infectat cu acinetobacter la Institutul Marius Nasta din Capitală

21 februarie 2019, 14:10

Rezultatele au arătat că încă un pacient a fost contaminat cu acinetobacter: un bărbat în vârstă de 68 de ani. El a fost mutat în secția Terapie intensivă, este intubat și ventilat mecanic. Are grave afecțiuni pulmonare și este în stare gravă.

În Institutul Marius Nasta, tot la Terapie intensivă, este internată și o femeie de 78 de ani contaminată cu aceeași bacterie.

Trei pacienți contaminați cu acinetobacter au murit în ultimele zile în acest Institut, dar rezultatele analizelor arată că este vorba despre tulpini diferite, ceea ce înseamnă că bacteria nu a fost transmisă de la un pacient la altul. Dintre aceștia, un bărbat de 44 de ani, transferat de la Institutul Matei Balș, era contaminat și cu alte două bacterii.

În acest moment, la Institutul Marius Nasta nu se mai fac operații și nu mai sunt internați pacienți în secția Terapie intensivă.

Beatrice Mahler: managerul Institutului Marius Nasta: Conform legislației în vigoare, se declară focar atunci când avem mai mult de trei cazuri de infecție. Și avem în acest moment. Eu cred că, în România, avem o mare problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale. Pentru că, dacă toți am declara și am avea o hartă reală a acestora, probabil că cinci infecții în Institutul Marius Nasta nu ar fi un lucru nemaiîntâlnit. În opinia mea, procedurile de igienă ar fi trebuit să fie respectate. Dacă au fost nereguli, cu siguranță acest lucru va face obiectul unei anchete pe care chiar vreau să o desfășor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite