A fost capturată Hermien, văcuța vedetă din Olanda, care evadase în drum spre abator

Vaca Hermien vedetă în Olanda
Vaca Hermien vedetă în Olanda
13 februarie 2018, 17:27

De luni, Hermien, în vârstă de trei ani și jumătate, a început o viață nouă pe pășunile asociaţiei olandeze De Leemweg. Aceasta adăpostește vaci care nu mai sunt productive, pentru a le oferi o „pensionare” liniştită, relatează France Presse.

Hermien a ajuns în sfârşit acasă, după un drum lung, solitar şi stresant către libertate„, au scris administratorii adăpostului pe site-ul lor de internet. Câteva postări îi sunt dedicate și pe pagina de Facebook.

La adăpost, Hermien a găsit-o pe colega ei de evadare, vaca Zus, care a fost capturată la scurt timp după ce animalele au fugit.

Rămasă singură, Hermien trecea pe la grajdurile din vecinătate pentru a se hrăni în fiecare noapte. În rest se ascundea în pădurea din apropiere.

Un adevărat apel la solidaritate a fost lansat pe internet, în Olanda, pentru salvarea văcuței Hermien.

Mii de olandezi au făcut donații pentru a-i oferi şansa de a trăi într-un refugiu pentru bovine, în loc să fie sacrificată într-un abator.

Chiar şi familia regală olandeză şi-a exprimat sprijinul faţă de cauza ei. „Trebuie să o salvăm pe vaca Hermien” şi „să o cumpărăm împreună pentru a-i oferi libertatea”, a scris pe Twitter Pieter van Vollenhoeven, ginerele fostei regine Beatrix.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite