A doua zi de proteste în Piața Victoriei din Capitală

16 mai 2020, 18:21

În a doua zi de proteste în Piața Victoriei, s-au adunat aproximativ 300 de persoane. Par a fi grupuri distincte, potrivit reporterului TVR Adelin Petrișor, care spune că, la un moment dat, trei bărbați vorbeau la trei megafoane diferite.

Oamenii spun că nu cred că există vreun pericol în legătură cu boala COVID-19 și strigă  „Presa mincinoasă” sau  „Lăsați oamenii să iasă afară din casă”. Unii cer demisia guvernului.

Majoritatea protestatarilor nu poartă măști de protecție și nu păstrează distanța între ei.

Sunt și persoane cunoscute în Piață, precum omul de afaceri Viorel Cataramă, primit de unii cu aplauze, iar de alții cu huiduieli.

(w400) Proteste Ã

Vineri, în prima zi a stării de alertă, a avut loc un prim protest în Piața Victoriei, în urma căruia două persoane care au participat la o altercație au fost duse la secția de poliție pentru identificare și pentru luarea măsurilor legale.

Protestele au fost anunțat pe Facebook, iar oamenii cereau „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile și Constituția prin instituirea decretului stării de urgență și a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (…) Parlamentarii ar fi trebuit să își ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă și ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-și cere scuze ar fi fost moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și suspendarea președintelui Iohannis pentru abuz în serviciu și vătămare gravă a drepturilor și intereselor legitime a cetățenilor români. Nu a făcut-o. Așadar, oamenii cer demisia președintelui, a guvernului și sancționarea parlamentarilor complici la emiterea și impunerea decretelor și OUG-urilor ilegale care au încălcat și confiscat drepturile românilor, permițând abuzurile din perioada stării de urgență„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite