A doua zi de audieri, în comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009

23 mai 2017, 17:55

Despre aceste momente și mai ales despre ceea ce a urmat a doua zi a fost nevoit să-și amintească azi Mircea Geoană. Candidatul social democraților la președinție vorbește despre suspiciuni de încercare de influențare a alegerilor din 2009.

Strategia de campanie a fost făcută de Viorel Hrebenciuc, motiv pentru care a și fost invitat să dea detalii. El le-a spus membrilor comisiei de anchetă că în secțiile din diaspora, ar fi fost voturi fraudate și că majoritatea erau pentru contracandidatul lui Geoană.

Hrebenciuc nu crede că întâlnirea de acasă de la Gabriel Oprea putea influența numărătoarea voturilor. Își amintește chiar că ultimul sondaj, realizat cu o zi înainte de alegeri, îl dădea câştigător pe Mircea Geoană cu 51,5%.

Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile din 2009 i-a audiat azi și pe șefii Autorității Electorale Permanente de atunci, Octavian Opriș și Marian Muhuleț.

_____________________

Până acum au ieșit la iveală prea puține detalii care să acrediteze ideea fraudării alegerilor prezidențiale din 2009, a transmis reporterul TVR Marius Vulpe, pentru Telejurnalul de la ora 17.00.

Procesele verbale încheiate la alegerile prezidențiale din 2009 au fost arhivate electronic, această arhivă a fost pusă la dispoziția Parchetului și va fi pusă și la dispoziția comisiei parlamentare, a declarat vicepreședintele AEP Marian Muhuleț.

Întrebat dacă Autoritatea Electorală Permanentă  a avut semnale de fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009 în turul al doilea, menite să schimbe în mod decisiv rezultatul scrutinului, Muhuleț a negat.

„Procesele verbale există arhivate într-o arhivă electronică pentru că este un efect al scanării la nivelul Birourilor electorale județene. Există o arhivă optică, a fost pusă la dispoziția Parchetului, o vom pune și la dispoziția comisiei parlamentare. Au fost scanate și cele de la secțiile de votare din străinătate. Contestațiile venite din partea partidelor au fost soluționate la vremea respectivă”, a afirmat Muhuleț, citat de Agerpres, după audierea din cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru prezidențialele din 2009.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă