A doua zi cu disconfort termic crescut. Oamenii preferă să stea în parc, la umbră, decât în casele încinse

5 august 2017, 14:22

A doua zi de cod roşu la Timişoara a venit cu temperaturi mai mari decât vineri. La ora 14.00 se înregistrau 40 de grade Celsius la umbră.

Deşi aerul este extrem de încins, mulţi timişoreni au ieşit din case la orele amiezii. Unii dintre ei aleg să stea în parcuri, pentru că, spun ei, e mai bine la umbra copacilor decât în casă. Alţii aleg răcorirea la ştrand, chiar dacă medicii nu recomandă statul în soare în plină zi, nici măcar în apă.

Pentru a veni în ajutorul oamenilor afectaţi de căldură, Mitropolia Banatului a transformat Catedrala Mitropolitană într-un punct de prim ajutor. Acolo, cei care au nevoie, beneficiază de răcoare, un pahar cu apă rece şi un consult din partea unei măicuţe medic.

Numărul apelurilor la Serviciul de Ambulanţă Timiş au început să crească, însă, din fericire, nu au fost cazuri grave de persoane doborâte de căldură.

În Capitală, 466 de oameni au sunat, în intervalul 8:00 – 14:00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a declarat pentru Agerpres managerul SABIF, Alis Grasu.

Meteorologii schimbă de duminică codurile. Nordul ţării va fi sub cod galben, ceea ce înseamnă că temperaturile mai scad. Doar două judeţe, Mehedinţi şi Dolj, rămân sub cod roşu. Iar în restul ţării va fi cod portocaliu de caniculă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă