A doua zi a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului - proba scrisă la Limba și literatura maternă

În a doua zi a sesiunii de toamna a bacalaureatului, elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. La prima probă, candidații au avut o surpriză, fiindcă nu prea se așteptau ca poezia să fie subiectul zilei. Unii s-au pregătit cu o seară înainte, alții au scris cât au știut, dar toți se așteaptă să ia bacul.

21 August 2018, 08:55 (actualizat 21 August 2018, 09:37) Știrile TVR |
Bacalaureat, sesiunea a doua
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bacalaureatul de toamnă a început la primele ore ale dimineții, iar emoțiile au fost mari până când au sosit subiectele. Cei de la real au avut de scris un eseu despre particularitățile unui text poetic la alegere, din Lucian Blaga sau George Bacovia. Cei de la uman au avut același subiect, dar au avut de ales între Tudor Arghezi și Nichita Stănescu.

Nu toți absolvenții de liceu s-au pregătit suficient pentru examenul maturității. Asta pentru că diploma nu este așa importantă pentru ei.

Alții și-au dat seama că fără diploma de bac este greu. Marian a terminat liceul acum trei ani și de atunci, nu reușește să promoveze examenul.

După probele scrise, vor începe examenele orale.

Examenul de Bacalaureat va continua cu proba obligatorie a profilului, iar joi, elevii vor susține proba la alegere. De la sfârșit acestei vor începe probele de aptitudini.

Pe 1 septembrie se vor afișa primele note. Tot de atunci, cei nemulțumiți, pot face și contestații.

În această sesiune s-au înscris peste 45 de mii de absolvenți de liceu, iar aproape 30 de mii sunt din actuala promoție. Notele finale se vor afișa pe 6 septembrie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 11°C
IASI 15°C 7°C
CLUJ 11°C 4°C
CONSTANTA 16°C 12°C
CRAIOVA 13°C 10°C
BRASOV 14°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI