A doua zi a pelerinajului la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 50 de mii de credincioşi s-au închinat la Moaştele Sfintei Paracheva, la Iaşi. Este cea de-a doua zi a pelerinajului care precede praznicul Preacuvioasei. Este vreme bună, iar pelerinii nu mai suferă, ca în anii trecuţi, din cauza frigului pătrunzător şi a ploii. Zeci de elevi şi profesori din mai multe ţări, care au venit la Iaşi pentru schimb de experienţă, au vrut să afle povestea Sfintei, lângă moaşte.

12 Octombrie 2018, 09:10 (actualizat 12 Octombrie 2018, 22:06) |
Orașul pelerinilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mii de pelerini s-au închinat, în a doua zi de pelerinaj, la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei. Credincioșii s-au rugat pentru sănătatea lor și a celor apropiați.

Rândul pelerinilor care vor să se închine la sfintele moaşte se tot lungește.

Iar seara, credincioșii au participat la procesiunea Calea Sfinţilor: racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva și cea cu moaștele Sfintei Ecaterina au fost purtate pe străzile din centrul Iaşului.

Raclele au fost însoţite de 70 de clerici veniți din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor, studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi de călugăriţe din mănăstirile Moldovei.

Povestea Sfintei Parascheva şi numărul mare de pelerini i-a impresionat pe 36 de tineri şi profesorii lor care vizitează în aceste zile Iaşul. Au venit din Italia, Polonia, Turcia, Portugalia, dar și din ţară.

Iar în bucătăria cantinei sociale nu e clipă de răgaz. Duminică vor fi servite pelerinilor aproximativ 60 de mii de sarmale. Mai bine de jumătate dintre ele sunt oferite de restaurantele din Iaşi.

Aseară a fost adusă din Grecia mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina și așezată lângă racla Sfintei Parascheva, unde va rămâne până luni dimineață, când va fi dusa înapoi la Katerini.

Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina au fost purtate în procesiune și duse în Catedrala Mitropolitană, unde preoții au oficiat o slujbă. Sfânta Ecaterina este cinstită ca ocrotitoare a multor meserii.

Pelerinii sunt sfătuiți să se îmbrace bine, pentru că noaptea, la Iași, temperaturile scad până la 5 grade Celsius.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI