A doua etapă de înscrieri la liceu. Aproape 5.000 de locuri au rămas neocupate după prima etapă

Are loc a doua etapă de înscriere la liceu.  Peste 4.990 de locuri au rămas neocupate după prima etapă de repartizare la liceu 2022. Cererile de înscriere pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial. Peste 6.850 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.

01 August 2022, 07:58 (actualizat 01 August 2022, 10:55) Știrile TVR |

După prima etapă, în București au rămas nerepartizați 1200 de elevi, care au la dispoziție aproximativ 500 de locuri. În Bucureşti, cererile de înscriere pot fi depuse online sau la Şcoala Centrală.

Pe 4 august sunt afișate rezultatele repartizării computerizate.

Dacă nici de data aceasta elevii nu vor fi repartizați, candidații vor fi redistribuiți către locurile din școlile profesionale, iar acest lucru îi nemulțumește pe părinții elevilor aflați în această situație.

În etapa a II-a de admitere la liceu pot participa: elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere in termen, elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapa de admitere, dar au renunțat, în scris, la locul ocupat, cei care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă moderă sau de limbă maternă în etapa a doua, candidați care nu au participat la repartizarea computerizată, absolvenții care nu au susținut Evaluarea Națională.

Peste 4.990 de locuri au rămas neocupate după prima etapă de repartizare la liceu 2022. Cererile de înscriere pentru cea de-a doua etapă de admitere la liceu se depun în perioada 1-3 august, potrivit calendarului oficial. Peste 6.850 de absolvenți de clasa a VIII-a au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI