A doua echipă de pompieri români dislocată în Turcia s-a întors vineri după-amiază acasă. Mărturiile salvatorilor, într-o Ediție specială, duminică, de la ora 21.00, pe TVR INFO

17 februarie 2023, 15:41

Două aeronave ale Forţelor Aeriene Române, un C-130 Hercules și un C-27J Spartan, au adus de la Gaziantep al doilea modul de căutare-salvare dislocat miercurea trecută în Turcia. Pompierii români au fost întâmpinați de ministrul de Interne, Lucian Bode, de șeful DSU, Raed Arafat, și de reprezentanți ai Ambasadei Turciei.

Echipa RO-USAR 02 a fost compusă din salvatori din cadrul ISU BIF-IGSU, doi medici și doi asistenți din cadrul UPU-SMURD București, doi ofițeri de legătură din cadrul DSU.

S-a întors și personalul specializat cu echipe canine, format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania, Asociația Câinii de Salvare Gugulania.

Prima echipă de salvatori dislocată în Turcia s-a întors miercuri. Pompierii români au scos de sub dărâmături 6 persoane și au ajutat mai multe victime.

Cele mai multe intervenții au avut loc în orașul Antakya, din provincia Hatay. Una dintre cele mai grele salvări a fost scoaterea, după 20 de ore de muncă, de sub plăcile de beton prăbușite, a unui tânăr de 16 ani.

În timp ce salvatorii croiau drumul către victimă, a avut loc un cutremur care a rearanjat dărâmăturile și a anulat munca de până atunci a pompierilor.

CITEȘTE și Trei persoane au fost salvate de sub dărâmături în Antakya, după 260 de ore de la cutremurul din Turcia

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite