A da drumul la căldură sau a mânca o masă mai bogată. Dilema inflației în Belgia, unde puterea de cumpărare este la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 50 de ani

1 noiembrie 2022, 08:53

12,7% – la atât se ridică inflația pe luna octombrie în Belgia, țară care nu a mai cunoscut astfel de valori ale scăderii puterii de cumpărare din anul 1975.

E o adevărată problemă, pentru că sunt pus în situaţia de a alege între a da drumul la căldură sau a-mi cumpăra ceva de mâncare„, spune Simon Duchene, student la arhitectură.

Charlotte Hohloch, psihoterapeut: Chiria tot creşte, dar salariul nu, şi e destul de dificil să mă organizez să văd de unde tai ca să adaug la chirie. Uneori e chiar foarte greu„.

Întreaga economie a Belgiei a intrat în zona de turbulență.

Se întâmplă în toată lumea de când cu COVID-ul. Preţurile sunt mari, biletele de tren sunt scumpe, restaurantele la fel, totul s-a scumpit. Toată lumea trece prin vremuri foarte grele, ar trebui să scadă preţurile, pentru că este foarte greu pentru toată lumea„, atrage atenția și Khalifa Diallo, rezident din Bruxelles.

Belgia, Letonia și Austria au raportat deja pentru trimestrul al treilea scăderea economică. La două trimestre consecutive de scădere, intră oficial în recesiune tehnică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite