A cincea zi de verificări la Caracal. Noi căutări în pădurea de la marginea oraşului, unde luni s-a găsit un sac cu oase și cenușă. DIICOT: După cernerea cenuşei, au fost identificate fragmente osoase și dinți

6 august 2019, 10:37

Încă de la primele ore, anchetatorii au împânzit pădurea de la marginea orașului Caracal și au cercetat fiecare tufă sau movilă care li s-a părut suspectă.

Au avut cu ei mai mulți saci și au săpat cu unelte speciale. Au fost aduși chiar și doi câini de urmă ca să îi ajute la căutări.

Gheorghe Dincă nu a fost adus la locul căutărilor din pădure, așa cum s-a întâmplat luni. El a asistat la perchezițiile din locuința sa.

Anchetatorii au adunat toată ziua probe din casă, din pod și din subsol.

Sacul cu oase și cenușă pe care criminaliștii l-au găsit luni în pădure a fost dus la IML pentru expertiză.

Familia Luizei Melencu așteaptă cu înfrigurare rezultatele.

Mama și bunicul fetei au dat toată ziua declarații în fața procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au început și expertiza celor 3 telefoane mobile pe care Gheorghe Dincă le avea în casă.

Vor fi analizate și laptopul său, precum și aparatul foto pe care îl deținea. Mai întâi vor fi copiate informațiile, apoi vor fi analizate, au precizat anchetatorii.

_______________________________

ACTUALIZARE „Astăzi, data de 06.08.2019, procurorii DIICOT – Structura centrală împreună cu polițiști specializați din cadrul Poliției Române – delegați în cauză, au continuat percheziția efectuată la domiciliul inculpatului  Dincă Gheorghe, precum și cercetarea la fața locului din data de 05.08.2019, în zona indicată de către inculpat, respectiv o lizieră situată pe traseul Călăraşi-Bucureşti”, a transmis Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

„În urma cercetării la fața locului efectuate în cursul zilei de astăzi, la locul mai sus menționat, după cernerea cenuşei, au fost identificate și alte fragmente osoase și dinți”, menționează conducerea Direcției.

Medicii legiști au concluzionat că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.

Mai multe persoane au fost audiate. De asemenea, au fost efectuate percheziții informatice asupra unor medii de stocare, la domiciliul inculpatului.

Gheorghe Dincă a fost asistat de apărătorul din oficiu.

ACTUALIZARE Sunt audiaţi membrii familiei Luizei. Ei se află la sediul Poliţiei Caracal, unde dau declaraţii în faţa procurorilor DIICOT. Sunt însoţiţi de avocat, care a fost marți în casa lui Gheorghe Dincă și care s-a declarat şocat de ce a văzut acolo. „Totul miroase a cadavru”, a subliniat avocatul.

Gheorghe Dincă a ajuns la al treilea apărător din oficiu. Acesta este de la Baroul din Bucureşti.

Luni, procurorii DIICOT au găsit un sac cu oase și cenușă în pădurea în care a indicat Gheorghe Dincă faptul că și-a ascuns urmele. Ucigașul susținea că este vorba despre rămășițele umane ale Luizei Melencu (18 ani), pe care ar fi ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a sechestrat-o.

Inițial, Dincă a spus că a aruncat trupul în Olt, iar apoi în Dunăre. Acum a revenit și a indicat pădurea de lângă Caracal.

Legat de uciderea Luizei, Dincă susține că a folosit aceeași metodă ca și în cazul Alexandrei, adică ucidere și ardere a cadavrului.

Gheorghe Dincă nu știe ale cui sunt osemintele descoperite luni în pădurea de lângă Caracal, declara avocatul familiei Luizei Melencu. Potrivit lui Tonel Pop, Dincă localizează fetele după perioadele anului.

Testul poligraf nu a fost deocamdată realizat.

De asemenea, surse judiciare declară că tot marți vor fi expertizate și cele trei telefoane ale lui Gheorghe Dincă care au fost ridicate. De pe unul dintre telefoanele lui Gheorghe Dincă ar fi sunat și Alexandra, de trei ori la 112, joi, în 25 iulie, pentru a spune că a fost răpită, sechestrată și violată, fără a fi, însă, salvată. De asemenea, în aceeași zi, Gheorghe Dincă ar fi fost într-un centru comercial din Craiova, unde a încărcat o altă cartela telefonică, acesta fiind surprins pe camerele de supraveghere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă