A 7-a zi de conflict israeliano-palestinian. Israelul a ripostat după ce sute de rachete au fost lansate din Gaza

16 mai 2021, 15:13

După câteva ore de calm, atacurile cu rachetă ale teroriștilor Hamas au fost reluate. După-amiază au sunat sirenele din nou și la Tel Aviv unde plajele au fost evacuate și toata lumea a fugit spre adăposturi.

Din noua au fost lovite orașele Ashkelon, Ashdod, BeerSheva și Sderot, acesta din urma aflându-se chiar la linia de demarcație cu Fâșia Gaza.

De partea cealaltă a liniei de demarcație, în Gaza, se caută trupurile neînsuflețite printre dărâmături și în morga imporvizată în Gaza city se identifică morții. Armata israeliană a ripostat azi dimineață după ce teroriștii au lansat un nou tir cu rachete asupra Israelului.

Lumea întreagă face apel la încetarea focului în zonă. A intervenit și suveranul pontif care a avertizat asupra spiralei morții și a distrugerii din aceste confruntări.

Se încearcă o detensionare pe cale diplomatică numai că este foarte dificilă o posibilă negociere cu gruparea Hamas, aflată pe lista organizațiilor teroriste a SUA și UE. Președintele american a vorbit deopotrivă cu premierul israelian și liderul Autorității Palestiniene, acestuia din urmă promițându-i sprijinul Washingtonului. Numai că influența lui Mahmoud Abbas, din Cisiordania asupra Fâșiei Gaza, controlată de Hamas este egală cu zero.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite