A 13-a zi de proteste în Piaţa Victoriei. Peste 50 de mii de oameni au realizat cel mai mare tricolor uman

12 februarie 2017, 12:48

ORA 23:00 A 13-a zi de proteste din Piaţa Victoriei din Capitală se încheie.

ORA 22:06 În Piaţa Unirii din Cluj, s-a intonat Imnul României, după ce 15 mii de oameni au participat la un marş de protest anti Guvern, transmite Adrian Rosenberg.

ORA 22:05 Au fost 50 de mii de oameni în Piaţa Victoriei din Bucureşti care au realizat cel mai mare tricolor uman, luminând cu lanternele foi colorate. Acum mai sunt aproximativ 15 mii. Mulţi dintre protestatari se retrag în continuare dar spun că sunt hotărâţi să continue protestele, relatează la Ediţie Specială Andreea Anghel.

ORA 22:00 Protestatarii intonează Imnul Naţional, aşa cum au făcut seară de seară. La Ediţie Specială, imagini în direct de la Cluj-Napoca şi din Piaţa Victoriei din Capitală.

ORA 21:35 Clujenii au pornit în marş, din Piaţa Unirii. Traseul include şi Primăria Cluj. Sunt aproximativ 7000 de protestatari, conform cifrelor oficiale. Însă în anumite momente numărul a ajuns chiar şi la 10 000, după cum spun cei care participă, relatează Adrian Rosenberg.

Bărbatul în scaun cu rotile care deschidea coloana seară de seară a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău.

ORA 21:30 La Madrid, 30 de oameni au ieşit în stradă, duminică seară, în semn de susţinere a protestelor din ţară. S-au mobilizat pe reţelele de socilizare, relatează corespondentul TVR Felix Damian.

ORA 21:10 La Timişoara, peste 5000 de oameni sunt în Piaţa Operei. Toţi adresează mesaje de susţinere pentru Bucureşti şi Cluj. Atmosfera este paşnică, se cântă mult. Oamenii sunt hotărâţi să vină în fiecare zi în Piaţă.

Organizatorii au publicat un document asemănător Proclamaţiei de la Timişoara, numit România 2017+. Punctul 8 este asemănător cu cel din 1990: fără penali în funcţii publice, transmite Cosmin Jitariuc.

La Iaşi, 1500 de protestatari sunt în stradă. La ora 21:00, cei din Piaţa Unirii au aprins telefoanele mobile în culorile naţionale. Sunt mai puţine pancarte, dar mai multe drapele, se scandează. Oamenii vor un guvern responsabil. Au plecat în marş spre sediul PSD, relatează Gabriela Baiardi la Ediţie Specială.

ORA 21:00 Peste 40 de mii de oameni au realizat cel mai mare tricolor uman, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, relatează reporterul TVR Andreea Anghel.

(w500) Potest în

(w500) Tricolor u

(w500) Protest î

ORA 20:00 Protestele continuă în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Manifestanţii vor să intre în istorie cu cel mai mare tricolor uman. Este un număr impresionant de oameni. Sunt aproximativ 5000 de participanţi şi încă continuă să sosească, relatează la Telejurnal Andreea Anghel.

Până la această oră, sunt aproximativ 3000 de oameni la Timişoara, în Piaţa Victoriei, la protestele împotriva Guvernului. În jurul orei 21:00, vor pleca în marş de protest pe bulevardele oraşului, relatează Cosmin Jitariuc.

La Cluj-Napoca, au venit mai mulţi oameni faţă de zilele trecute. Participanţii sunt solidari cu mesajele din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Aproape 4000 de clujeni s-au adunat în Piaţa Unirii şi au pornit apoi în marş, prin oraş. Vor reveni apoi în Piaţă. Au transformat spaţiul într-un fel de platformă civică, unde participanţii au putut lua cuvântul, transmite corespondentul Adrian Rosenberg.

ORA 19:30 Temperaturile scad, numărul protestatarilor creşte. Sunt minus 6 grade în Capitală. 1500 de oameni sunt acum la protestul din faţa Guvernului.

ORA 19:00 Manifestanţii s-au mobilizat pe reţelele de socializare. „Rezistăm”! Este mesajul şi celei de a 13-a zi de protest.

Principala revendicare este demisia guvernului. Oamenii spun că nu vor renunţa la proteste până nu le vor fi ascultate cererile.

Numărul celor prezenţi în Piaţa Victoriei din Bucureşti continuă să crească. Sunt aproximativ 600 de oameni acum, relazeată reporterul TVR Andreea Anghel.

Şi la Timişoara, cuvântul de ordine este „Rezist”! A fost redactată o nouă proclamaţie.

Sunt sute de oameni deja în Piaţa Victoriei, la protest, transmite corespondentul TVR Cosmin Jitariuc.

ORA 18:00 Încep să sosească din ce în ce mai mulţi oameni în faţa Guvernului, la protest. Aproximativ 400 de participanţi sunt la această oră.

ORA 17:00 Câteva zeci de protestatari au ajuns deja în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. Au pancarte, steaguri tricolore.

Unii oameni aduc ceai cald, apă, băuturi răcoritoare, fructe pentru participanţi.

(w500) Piața Vic

(w500) Piața Vic

(w500) Piața Vic

(w500) Piața Vic

(w500) Piața Vic

Protestele antiguvernamentale au scos, sâmbătă, din case mai puţini oameni decât până acum. La Bucureşti, a douăsprezecea zi de manifestaţii a început cu un maraton al democraţiei în jurul Guvernului. Au alergat 25 de persoane, care purtau drapele tricolore. Apoi, seara, în Piaţa Victorie s-au adunat în jur de 5.000 de oameni.

„Maratonul democraţiei, în jurul Guvernului. A 12-a zi de proteste în Piaţa Victoriei”

Au fost peste 2.000 de persoane şi la Cluj, 1.500 la Braşov şi câteva sute la Iaşi şi Timisoara.

„Protestele au continuat în faţa Palatului Cotroceni, pentru a şaptea zi consecutiv. Oamenii au cerut demisia preşedintelui”

În cele 12 zile de proteste de până acum din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins duminica trecută. Atunci, peste 280.000 de oameni au fost în faţa sediului Guvernului, chiar în ziua în care executivul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă