91 de morți după incendiile devastatoare din Grecia, 25 de persoane sunt dispărute. Oamenii sunt furioși și spun că a lipsit planul pentru situații de urgență

91 de morți este cifra neagră a Greciei. Premierul Alexis Tsipras a vizitat orașul Mati, ruinat de incendii. Oamenii sunt devastați, furioși sau cu sufletul la gură: 25 de persoane sunt încă date dispărute și familiile speră să fie găsite în viață.

30 Iulie 2018, 21:47 (actualizat 30 Iulie 2018, 22:00) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Continuă căutările persoanelor dispărute în Grecia"

Premierul grec a vizitat orașul-ruină la o săptămână de la izbucnirea incendiilor ucigașe. A stat o oră la Mati, s-a întâlnit cu pompieri, militari și supravițuitori. Unii sunt devastați de durere, alții sunt copleșiți de furie și vor răspunsuri.

Spre exemplu, la Mati, la 30 de km de Atena, a lipsit planul pentru situații de urgență, nu a fost nici o alertă, nu a sunat nici o sirenă.

2600 de case au fost verificate până acum. Un sfert trebuie demolate. Celelalte au nevoie de reparații sau nu au fost afectate de flăcări.

Căutările continuă și pe fundul mării. Echipe de scafandri coboară până la 50 de metri adâncime.

28 de trupuri neînsuflețite nu au fost încă identificate. Familii care nu-și găsesc un suflet drag vin la morgă cu probe de ADN.

Giannis  Markis, șeful echipelor de salvare:  "Este imposibil de descris ce am văzut când am ajuns acolo. Nu există cuvinte. Erau aduşi oameni în vârstă, cu probleme locomotorii, de respiraţie, copii, oameni cu arsuri şi trupuri neînsufleţite."

Autoritățile au anunțat că principala cauza a incendiilor de vegetație este neglijența. Oficiali greci au spus și că există indicii ce susțin ipoteza unor acțiuni intenționate. Șeful guvernului a promis pedepse dure împotriva persoanelor care construiesc ilegal. În cazul acestei tragedii au fost blocate căi de evacuare spre mare.

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI