90 de persoane și firme, trimise în judecată în dosarul serviciilor medicale fictive la domiciliu

13 iulie 2018, 16:21

Este vorba despre un grup de firme care ofereau îngrijiri medicale la domiciliu aflate în conivență infracțională cu funcționari ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S) și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a municipiului București (C.A.S.M.B.) și care au transformat îngrijirile medicale la domiciliu într-o afacere profitabilă cu desconsiderarea totală a legii și a drepturilor pacienților, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Firmele obțineau C.N.P.-uri și acte medicale de la persoane asigurate la C.A.S.M.B. și le foloseau pentru întocmirea în fals a dosarelor de solicitare de îngrijiri medicale la domiciliu.

Depuneau dosarele la C.A.S.M.B., foloseau fraudulos cardurile de sănătate și transmiteau online date false în sistemul informatic unic integrat al asigurărilor sociale de sănătate (S.I.U.I

Sumele de bani decontate nelegal de la C.A.S.M.B. au fost delapidate de administratorii furnizorilor de îngrijiri medicale la domiciliu, fiind cheltuite în interes personal și pentru plata membrilor grupului infracțional.

Protecția grupării era asigurată de persoane din conducerea celor două instituții care, deși erau la curent cu activitățile nelegale, refuzau să facă verificări și ca urmare să dispună sancțiuni, mai precizează DNA în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite