9 vieți au fost salvate cu ajutorul transplantului, după ce rudele a doi pacienți aflați în moarte cerebrală au fost de acord cu prelevarea de organe

15 iulie 2021, 21:01

Cei doi pacienți care au făcut posibil miracolul vieții pentru 9 semeni de-ai lor erau internați la Spitalul Sfântul Pantelimon și la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

În pandemie, numărul donatorilor a mai scăzut față de anii trecuți, iar medicii spun că au făcut eforturi uriașe pentru a salva vieți. Pe de o parte pentru a-i convinge pe aparținători să își exprime acordul, pe de altă parte să îi țină în siguranță pe cei transplantați.

Medicii coordonatori din spitalele din țară vorbesc despre importanța procedurilor care salvează alte vieți și despre provocările pe care le au atunci când se așează la masa discuțiilor cu familiile îndurerate.

Părerile despre donarea de organe sunt împărțite.

Potrivit datelor de la Agenția Națională de Transplant, anul acesta au fost 26 de donatori în moarte cerebrală. Cu organele donate de aceștia au fost făcute două transplanturi cardiace, 44 renale și 27 de intervenții de transplant hepatic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite