82 de persoane au murit din cauza coronavirsului în România. Cele mai recente cazuri sunt din Sibiu și Mureș

Analize medicale - coronavirus
Analize medicale - coronavirus
31 martie 2020, 15:31

ACTUALIZARE Încă două decese au fost confirmate luni seară.

Cazul 81 este al unui bărbat în vârstă de 70 ani, din județul Sibiu.

El a fost internat pe 26 martie în Spitalul Clinic de Urgență Județean Sibiu. Suferea de insuficiență renală cronică și de o boală cardiovasculară. Bărbatul făcea dializă.

Pacientul a decedat luni, cu o zi înainte de confirmarea infecției.

El a intrat în contact cu soția, care a decedat și ea din cauza coronavirusului. A fost pacienta anunțată cu numărul 51.

Împreună fuseseră în urma cu aproximativ 3 săptămâni în Turcia, pentru tratament.

Al 82-lea caz este al unui bărbat de 70 ani, din județul Mureș.

El a fost internat astăzi în Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș și apoi transferat la Spitalul Clinic – secția Boli Infecțioase. Starea sa s-a deteriorat rapid după-amiază.

A fost confirmat tot astăzi cu coronavirus.

În cartierul unde bărbatul locuia mai era confirmat un alt caz COVID-19.

Ancheta epidemiologică este în curs.

ACTUALIZARE GCS a anunțat decesul cu numărul 80.

Este vorba despre o femeie de 61 ani, din județul Satu Mare, internată în data de 26.03.2020 în Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea.

Suspiciunea confirmată în data de 27.03.2020.

Femeia a decedat astăzi.

Pacienta suferea de insuficiență renală cronică și făcea dializă de 15 ani. Avea și o afecțiune oncologică, pentru care făcea chimioterapie.

Femeia intrase în contact cu fiul întors din Marea Britanie pe 21 martie, asimptomatic.

ACTUALIZARE Institutul Național de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass-media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces in cadrul unității sanitare.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Femeie, 84 ani, mun. București, prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată si i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceeași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020. Patologie asociată: fibrilatie atrială, pacemaker permanent, insuficienta cardiaca cronica.

Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB.

ACTUALIZARE Unui bărbat de 62 ani, din județul Suceava, i s-au recoltat probe în 25 martie și a fost confirmat în 31 martie. Bărbatul a murit în 25 martie.

Unei femei de 69 ani, din județul Suceava, i s-au recoltat probe în 25 martie și a fost confirmată în 31 martie. Femeia a murit în 27 martie.

Un alt bărbat de 68 de ani a murit în 28 martie. Lui i s-au recoltat probe în 25 martie și a fost confirmat virusul în 31 martie.
Decesul al 76-lea s-a produs în cazul unui bărbat de 57 de ani, pentru care s-au recoltat probe în 26 martie, la Spitalul din Suceava. Acesta a fost confirmat în 28 martie și a muirt în 30 martie.

Aceste decese s-au înregistrat în Secția Medicală a Spitalului Județean de Urgență Suceava.

O femeie de 82 de ani, din județul Suceava, a murit în 30 martie. Pentru ea s-au recoltat probe în 26 martie și a fost confirmată în 28 martie.

Încă o femeie de 64 de ani, din județul Suceava, a murit în 26 martie. Ei i s-au recoltat probe în 26 martie și a fost confirmată în 31 martie.

Ultimele două decese s-au înregistrat în Secția Gastroenterologiedin Suceava.

În acest moment, GCS nu deține date despre patologia asociată pentru aceste persoane.

ACTUALIZARE GCS arată că o femeie de 60 de ani, din județul Ialomița, care suferea de insuficiență renală cronică, era dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, a avut un debut al bolii cauzate de COVID-19 în 23 martie, cu febră, frison și cefalee. A fost internată în 25 martie în Secția Nefrologie ATI a Spitalului Municipal Slobozia. În 26 martie s-au recoltat probe pentru COVID-19, iar rezultatul a venit pozitiv în data de 28 martie.

Femeia a murit marți, în 31 martie. Ea nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

O altă femeie a decedat la Hunedoara. Avea 53 de ani și era internată din data de 17 martie pe Secția de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. A avut contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30 martie. Femeia murise cu o zi înainte, pe 29 martie.

Al 72-lea deces este cel al unui bărbat de 65 de ani, din județul Hunedoara, internat în 25 martie în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26 martie. A fost confirmat în aceeași dată și a murit marți. Pacientul avea hipertensiune arterială.

Nu a avut în istoric vreo călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat. (Sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite