80 de copii din Ucraina i-au oferit Majestății Sale Margareta „Cartea Binelui”, o colecție de istorioare adevărate despre bine şi bunătate scrise de micuți

28 februarie 2019, 20:25

Copiii din Ucraina au suferit în timpul conflictului armat din 2014. Taţii lor au luptat împotriva agresiunii rusești, iar ei, împreună cu mamele şi fraţii lor, au fost nevoiţi să-şi lase casele şi să fugă din calea războiului.

În urmă cu doi ani, au vrut să arate întregii lumi  Ucraina, într-o carte specială. Mii de copii au scris istorioare adevărate despre bine şi bunătate. Ei au trimis şi 10 mii de desene unei comisii speciale. Au fost alese câte 50 de poveşti şi 50 de desene pentru acest volum special.

Cartea este imprimată pe un suport neobișnuit: din bumbac și ierburi colectate din regiunile în care au apărut poveștile de bine. O hârtie care rezistă mai mult de o mie de ani. Fiecare pagină este scrisă de mână.

Exemplare ale cărţii au fost transmise în toate bibliotecile şi școlile din Ucraina, iar Papa Francisc a primit un alt exemplar.

Copiii vor duce câte un exemplar şi Bibliotecii Congresului SUA, celei Regale a Marii Britanii și celei din Alexandria, Egipt.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei