80 de angajaţi de la Urgenţa Spitalului Judeţean Craiova pleacă în concediu de odihnă. Directorul medical: Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii

80 de angajați care lucrează în urgență la Spitalul Județean din Craiova vor pleca în concediu de odihnă în luna noiembrie. Conducerea spitalului spune că solicitările angajaților au fost aprobate, deși unitatea se confruntă cu deficit de personal.

23 Octombrie 2020, 22:29 (actualizat 23 Octombrie 2020, 22:41) |
Spitalul Judeţean Craiova

Aproximativ 200 de persoane ajung zilnic la Urgenţa din cadrul Spitalului Județean Craiova.

Ionica Bogdan este asistentă medicală la UPU și spune că este epuizată. Din martie lucrează neîncetat, în ture de câte 12 ore, în echipament special de protecţie şi în contact direct cu pacienţii care ajung la urgență.

„Este foarte greu şi pentru noi. Pacienţii sunt unii grav, unii prezintă simptomatologie, alţii sunt asiptomatici. Noi trebuie să fim foarte eficienţi şi insistenţi în ceea ce priveşte întrebările, ca să ştim foarte bine unde să-i triem pe aceşti pacienţi ca să nu ia contact cu ceilalţi”, spune Ionica Bogdan, asistent medical la UPU din cadrul SJU Craiova.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, în ultimele săptămâni, zeci de cadre medicale s-au îmbolnăvit de Covid-19 în secţiile ATI şi UPU.

În luna noiembrie, 80 de angajaţi din Urgenţă vor pleca în concediu de odihnă.

Cristina Geormăneanu, directorul medical al spitalului, spune că toate solicitările au fost aprobate, chiar dacă este deficit de personal.

„Am avut grijă să redistribuim personal din alte secţii care au activitate restricţionată. (...) Avem în derulare, în desfăşurare o recrutare de 6 asistenţi medicali pentru Unitatea de Primiri Urgenţe”, explică medicul.

Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat, spune că problemele ar putea fi rezolvate dacă ar fi angajate mai multe cadre medicale.

„Avem un deficit de asistenţi medicali, aproape cu exactitate, dacă vreţi, de peste 130. La personalul medical avem un deficit de peste 300 de persoane. (...) Dacă am avea numărul normal, atunci s-ar forma echipe care ar trebui să se schimbe mult mai des”, spune el.

(sursa: Mediafax)

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI