8 august, Ziua Internaţională a Pisicii. Celebrităţile Miau ale social-media

Sunt cele mai populare animale de companie şi, pentru inteligenţa, utilitatea sau afecţiunea pe care ne-o arată, în această zi onorăm toate cele 500 de milioane de pisici din lume. Micile feline nu au uitat că altadată erau venerate ca idoli şi acum ne stăpânesc nu doar viaţa şi casa, dar fac legea şi pe internet sau în showbiz. Iată ce mai fac celebrităţile din lumea micilor feline.

08 August 2021, 09:17 (actualizat 08 August 2021, 09:19) Știrile TVR |

Ziua Internaţională a Pisicii este celebrată, din anul 2002, la inţiativa International Fund for Animal Welfare (IFAW) şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor.

În această zi, multe adăposturi pentru animale ţin cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline şi încurajează oamenii să adopte o pisicuţă, căci interacţiunea cu aceste minunate animale de companie reduce stresul, alungă singurătatea şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Cercetările arată că micile animale nu sunt doar buni companioni, ci şi ajută la tratarea şi vindecarea diferitelor boli, chiar şi acolo unde medicina dă greş.

(w460) Motanul Le

Prezenţa unei pisici în cadrul terapiilor îl ajută pe pacient să fie mai puţin anxios, îi transmite o stare de calm şi linişte interioară. Totodată, este bine cunoscut că ele simt când un om este bolnav şi sunt factori ai determinării energiei negative.

Studiile au demonstrat şi faptul că pisicile sunt capabile să înţeleagă sentimentele copiilor şi se pot adapta perfect acestora. În cazul problemelor emotionale, cei mici găsesc în animalul lor de companie un prieten bun, pe care îl iubesc şi de al cărui suport au nevoie.

Celebrităţile Miau ale social-media

După ce Tom, Felix, Sylvester, Motanul Încălţat, Puss 'N Boots sau siamezele Si şi Am au făcut carieră în film, iar alte nenumărate feline, în frunte cu Morris, au fost mascote publicitare, pisicile au şi propria lor social-media.

(w460) Lil Bub pi

Lil Bub este o celebritate americană cu 3 milioane de Like-uri pe Facebook care şi-a făcut debutul pe marele ecran în 5 august 2016.

Lil Bib a fost găsită într-un şopron din Bloomington, statul Indiana, şi deşi are 5 ani este foarte mititică. S-a născut cu multe deficienţe şi chiar dacă nu are dinţi şi stă cu limbuţa mereu afară, este foarte drăgălaşă

Fericită şi sănătoasă, se simte foarte bine în calitate de gazdă a unui talk-show şi de curând a devenit star de film. Lil Bub, lucrând alături de Kevin Spacey şi Jennifer Garne, a debutat în filmul Nine Lives, lansat în cimenatografele din SUA în 5 august 2016.

Maru, stăpânul cutiilor. Este un motan Scottish Fold de 8 ani din Japonia şi filmuleţele sale postate pe youtoube au făcut mai mult de 300 de milioane de vizualizări. E menţionat frecvent în media şi considerat de unii cea mai celebră pisică de pe internet.

(w460) Maru pisic

Maru şi-a fermecat din nou audienţa cu stilul său relaxat, de această dată observând două mici maimuţe japoneze care încercau să fure un papuc al stăpânului său.

Intitulat “Japanese macaque and Maru”, începând din 1 iulie 2016, clipul a făcut mai mult de 250 de mii de vizualizări

Venus, pisica cu două feţe, este şi ea una din celebrităţile lumii felinelor care a fost protagonista unor show-uri de televiziune. Cu cei mult de 1 milion de fani pe Facebook şi 673 de mii de followers pe Instagram, Venus este o senzaţie a internetului. Faţa sa jumătate neagră-jumătate portocalie şi cu un ochi verde şi altul albastru, i-a intrigat şi pe cercetărorii care studiază genetica pisicilor domestice. Chiar dacă unii spun că ar fi o felină himeră, o pisică cu două tipuri de ADN, Venus continuă să fie încă un mic mister.

(w460) Venus pisi

La începutul lui august 2016, mica felină a fost vedeta pavilionului pisicilor de la târgul anual din Denver, Colorado, unde a făcut furori evenimentul “Trump Your Cat” - crearea unei replici a frezei lui Donald Trump folosind blana felinelor.

Sam, pisica cu sprâncene, a făcut senzaţie pe internet cu expresia sa mereu mirată şi are ceva mai mult de 500 de mii de Like-uri pe Facebook. Trăieşte la New York şi a fost salvată de stăpânele ei de pe stradă

Garfi este cea mai furioasă pisică din lume, sau cel puţin aşa arată. Este o persană portocalie care tăieşte în Turcia, iar stăpânul ei i-a dedicat un album Flickr, vizualizat de zeci de mii de ori.

Shironeko (în japoneză pisica albă) este cea mai fericită şi mai somnoroasă dintre pisici. Se ştie că pisicilor le place somnul, dar Shironeko este maestrul zen al pisicilor, e atât de împâcat cu lumea, încât este capabil să doarmă 24/7.

(w460) Snoopy pis

Snoopy e cel mai drăgălaş, această pisică exotică cu părul scurt este una din celebrităţile Chinei şi a dat lovitura şi pe internet. Are sute de mii de urmăritori pe Weibo (versiunea chineză a Twitter) şi pe Instagram.

Kitler a făcut senzaţie pentru că arată întocmai ca şi Hitler şi a inspirat site-ul satiric Cats That Look Like Hitler care prezintă mai mult de 8000 de fotografii ale pisicilor care îi seamănă. Cele mai multe dintre pisici au o mică pată neagră sub nas, întocmai ca şi celebra mustaţă a lui Adolf Hitler.

(w460) Colonelul

Colonelul Meow este un mascul himalayan-persan devenit celebru pe internet pentru blana sa enormă şi înfoiată pentru care deţine recordul Guiness pentru pisica cu cea mai lungă blană. Are mii de fani pe internet care spun despre el că este un "adorabil neînfricat dictator", "un prodigios băutor de Scotch" şi "cea mai furioasă pisică din lume".

Surse

boredpanda.com

facebook

 

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI