„747” a fost desemnat cel mai gras urs din Alaska. Exemplarul a fost denumit după celebrul model de avioane fabricate de compania Boeing

Cel mai gras urs din Alaska este
Cel mai gras urs din Alaska este "747"
7 octombrie 2020, 13:09

Acest animal, unul dintre cei peste 2.200 de urşi bruni care trăiesc în Parcul Naţional şi Rezervaţia Katmai din Alaska, a ieşit învingător marţi în acest concurs, după o săptămână frenetică de votare online, devenită o veritabilă senzaţie internaţională în ultimii ani: Săptămâna Ursului Gras (Fat Bear Week).

Exemplarul 747 este un adevărat campion, au declarat administratorii parcului natural. „În acest an, 747 a acumulat multe kilograme, părând să se fi îngrăşat suficient de mult pentru a intra în hibernare încă din iulie, dar, cu toate acestea, a continuat să mănânce până când abdomenul lui părea să atingă pământul la sfârşitul lui septembrie”, au adăugat ei.

Concursul Fat Bear Weak include 12 urşi care concurează în etape similare celor din campionatele sportive desfăşurate în sistem play-off. Admiratorii acestor animale au comparat diverse fotografii şi au votat online pentru favoriţii lor, de miercurea trecut până marţi seară.

Pentru oameni, concursul Fat Bear Week este o modalitate amuzantă de a învăţa, de la distanţă, diverse lucruri despre natură şi despre statul Alaska.

Urşii din rezervaţia Katmai pot ajunge până la greutatea de 453 de kilograme în urma „festinului” oferit de natură pe timpul verii. Apoi, ei pot să piardă până la o treime din greutatea lor corporală în timpul hibernării. Din acest motiv, Fat Bear Week poate fi considerat un fel de concurs de „supravieţuire a celui care este mai gras”, au adăugat, în glumă, reprezentanţii parcului natural.

Katmai, un parc cu o suprafaţă de 1,6 milioane de hectare de munţi împăduriţi, lacuri, pârâuri şi zone de coastă, este renumit pentru faptul că găzduieşte cea mai densă populaţie de urşi bruni, animale considerate versiunea costieră a celebrilor urşi grizzly.

În interiorul rezervaţiei Katmai, râul Brooks reprezintă un loc preferat de hrănire pentru urşii bruni. Acolo, animalele se reunesc în număr mare pe timpul verii şi al toamnei pentru a prinde somonii ce înoată în susul râului. Acţiunile lor sunt înregistrate de camerele video operate de site-ul explore.org, unul dintre partenerii organizatorilor concursului Fat Bear Week.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă