80 de migranți, între care și copii, aflați într-o ambarcațiune de lemn, au fost salvați în apropiere de Vama Veche

19 august 2022, 12:18

Nava se afla la 30 de mile est față de Vama Veche, la miezul nopții. O ambarcațiune a Pazei de Coastă care se afla în misiune de patrulare pe Marea Neagră a observat o țintă suspectă.

Pescadorul pe care se aflau migranții nu avea semnalele luminoase pornite și nici nu a răspuns apelului lansat de polițiștii români care au încercat să îi contacteze pe cei de la bord.  În aceste condiții a început operațiunea de identificare a ambarcațiunii. Mijloacele de salvare existente la bordul navei erau insuficiente.

La cadrul operațiunii au mai participat a altă ambarcațiune de la Paza de Coastă, dar și o navă aparținând Agenţiei de Salvare a Vieţii pe Mare.

Pe parcursul nopții ambarcațiunea plină cu transfugi a fost remorcată în siguranță până în dana de pasageri a Portului Constanța, unde încep procedurile de identificare a acestora.

Ambarcațiunea nu are pavilion, doar câteva însemne turcești. Urmează să se stabilească naționalitatea migranților, dra și dacă existau călăuze.

În Portul Constanţa, au fost solicitate mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

‘S-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi şi o ambulanţă SMURD. În prezent se efectuează triajul persoanelor în punctul medical avansat. Triajul este efectuat de către medicii Serviciului de Ambulanţă Constanţa. Până în prezent nu au fost probleme medicale deosebite’, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU ‘Dobrogea’.

Conform aceleiaşi surse, o singură persoană, care prezenta un traumatism la un braţ, a fost evaluată şi a primit asistenţă medicală, dar a refuzat transportul la spital.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite