70.000 de oameni blocați în mijlocului deșertului Nevada, după ce într-o singură zi a plouat cât pentru luni întregi. Biden verifică situația sinistraților după trecerea uraganului Idalia

3 septembrie 2023, 21:23

O plouat cât pentru 3 luni în doar 24 de ore, în deșertul Nevada, iar terenul arid s-a transformat rapid în mocirlă. Asta nu ar fi nimic dacă în mijlocul deșertului nu erau 70 de mii de oameni, care participau la un festival.

Corturile din campingul uriaș au devenit niște insule din marea de noroi.

Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu încerce să mai intre sau să iasă din camping, pentru a face loc mașinilor echipajelor de urgență. De asemenea, participanților la festival li s-a cerut să facă economie la mâncare și apă, pentru că sunt așteptate alte reprize de ploaie.

Pe de altă parte, președintele Joe Biden a vizitat comunitățile din Florida afectate de trecerea uraganului Idalia.

Joe Biden, preşedintele SUA: Aşa cum i-am spus guvernatorului, dacă este ceva de care statul are nevoie, sunt gata să mă mobilizez pentru acel ajutor. Pentru tot ce aveţi nevoie, legat de aceste furtuni. Naţiunea vă sprijină. Şi eu voi fi alături de voi până când treaba este terminată.

Liderul de la Casa Albă s-a întâlnit și cu persoanele sinistrate din cauza uraganului, dar și cu voluntarii care îi ajută pe cei rămași fără locuințe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite