7 zone din București vor deveni exclusiv pietonale în weekend. Bulevardul Kiseleff se redeschide după aproape 5 ani

21 mai 2021, 14:01

„E o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber, vrem să dăm posibilitatea autorităților locale de a organiza evenimente și un test pentru un program pentru anul viitor să nu deschidem doar zone centrale, ci și din cartiere. Pentru moment nu organizăm evenimente”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Proiectul “Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021, anunță ARCEN și Primăria Municipiului București.

”Străzi Deschise este un manifest pentru viitorul orașului și un pas important pentru o viață urbană de calitate. Proiectul inițiat de ARCEN în 2020 propune să pună în valoare spațiul public, să crească siguranța pentru pietoni și bicicliști, să ofere o nouă perspectivă de raportare a locuitorilor față de oraș și să încurajeze activitățile recreaționale în spațiul public. Reducerea accesului auto în centrul orașului încurajează mersul pe jos, un pas necesar în vederea reducerii poluării. „Străzi Deschise” e o șansă pentru comercianții afectați de pandemie, creșterea economiei locale și atractivitatea turistică a orașului, aducând Bucureștiul în rândul capitalelor europene”, se arată într-un comunicat al ARCEN.

Zonele pietonale vor fi active în perioada 29 mai 2021 – 17 octombrie 2021, în fiecare sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11.00 – 23.00, care poate fi modificat în funcție de restricțiile impuse de autorități.

Circulația în aceste zone va fi posibilă pentru rezidenți, cu reducerea vitezei de deplasare la 10km / oră pe segmentele pietonalizate, dar și pentru vehiculele care aparțin serviciilor de urgență.

(w620) Harta stra

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă