7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății. Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă pentru toți

Ziua Mondială a Sănătății face apel la eliminarea inechităților în materie de sănătate, ca parte a unei campanii globale care durează un an și care încearcă să aducă oamenii împreună pentru a construi o lume mai bună.

07 Aprilie 2021, 08:42 | Magda Manea |
World Health Day / FOTO: sintmaartengov.org
World Health Day
Ziua Mondială a Sănătății 2021

În ultimii ani, țările din Pacificul de Vest au cunoscut o creștere economică rapidă, migrația și urbanizara. Acest lucru a creat oportunități pentru o viață mai bună pentru mulți, dar i-a lăsat pe alții în urmă. Pandemia COVID-19 a afectat sănătatea, a împins mai mulți oameni către sărăcie și nesiguranță alimentară și a amplificat inechitățile de gen, sociale și de sănătate.

Cifre îngrijorătoare

Pentru prima dată în 20 de ani, se preconizează că nivelurile sărăciei globale va crește.

Peste 1 miliard de persoane care trăiesc în cartiere sărace se confruntă cu provocări sporite în prevenirea infecției și transmiterii coronavirusului.

Regiunea Asia-Pacific în ansamblu reprezintă aproape 82,5 milioane sau 32% din migranții internaționali din lume.

5,9 milioane de copii din regiunea Asia-Pacific riscă să nu revină la școală din cauza perturbării educației și a impactului economic al pandemiei.

52% din populația zonei Asia-Pacific rămâne neconectată la internet.

(w500) Ziua Mondi

Inegalitățile în materie de sănătate pot fi prevenite prin strategii care acordă o atenție sporită îmbunătățirii echității în sănătate, în special pentru grupurile cele mai vulnerabile și marginalizate.

COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt mai expuse la boală, mai puțin susceptibile de a avea acces la servicii sanitare de calitate și mai susceptibile de a avea consecințe adverse ca rezultatul măsurilor puse în aplicare pentru a reduce pandemia.

Ziua Mondială a Sănătății

Este marcată, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătății. OMS este o instituție specializată a Națiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva. În România, campania de celebrare a Zilei mondiale a sănătății este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică, iar la nivel județean, de către direcțiile de sănătate publică.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI