68 de ani împreună. La bine, dar mai ales la greu, cuplul regal a rezistat precum diamantul

15 decembrie 2017, 13:14

El, Regele Mihai. Ea, Principesa Ana de Bourbon-Parma. S-au cunoscut în noiembrie 1947 la Londra, la nunta Reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii.

Regele o remarcase însă pe Ana de Bourbon-Parma cam cu patru ani înainte să-i fie prezentată. Primea la palat reportaje de pe front și într-unul dintre ele apărea Ana, pe vremea aceea voluntar în armată. Mihai i-a cerut operatorului de la palat să decupeze câteva cadre cu tânăra principesa și să le transforme în fotografii pe care le-a păstrat.

Destinul le-a demonstrat, mai târziu, că cei doi erau sortiți unul pentru celălalt.

Mihai a cerut-o pe Ana de soție în mașină, în timp ce mergeau spre Elveția. Nunta s-a organizat câteva luni mai târziu, la Atena.

Pe 10 iunie 1948. Regele era ortodox și regina, catolică. Asa ca au fost nevoiți să ceară un acord de la Vatican. Papa nu și-a dat însă binecuvântarea.

Așa că, din partea Anei de Bourbon-Parma, la nuntă a venit un singur unchi, care era protestant.

Regele și Regina au dus împreună crucea exilului. Au muncit pentru a-și crește cele cinci fiice. Au grădinărit, au crescut găini, la un moment dat Regele a fost broker, dar și pilot de încercare.

Lipsurile nu i-au dezbinat, dimpotrivă, au strâns și mai tare legătura lor. Regina a fost umărul pe care Regele fără țară s-a sprijinit.

Tristețea Regelui Mihai a fost și tristețea reginei. Împreună au fost un exemplu de dragoste și devotament.

În 2008, la București și Sinaia, regele Mihai și Regina Ana au sărbătorit nunta de diamant, iar în 2013 nunta de safir, la împlinirea a 65 de ani de ani de căsătorie.

Au trăit împreună 68 de ani. Acum, Regele Mihai se întoarce acasă și va odihni, la Curtea de Argeș. Alături de Regina Ana, pentru totdeauna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite