66 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale participă la Primul Campionat Naţional de Patinaj Special Olympics

(Sun Plaza) vor aluneca pe role în fața asistenței venite să-i susțină. ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine” proiect derulat de Special Olympics România începând din luna iulie 2019
(Sun Plaza) vor aluneca pe role în fața asistenței venite să-i susțină. ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine” proiect derulat de Special Olympics România începând din luna iulie 2019
14 februarie 2020, 11:49

Fundația Special Olympics România a creat în cadrul programului ”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine!” primul ghid de Patinaj (Role, Viteză, Artistic) adaptat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Acesta va fi lansat pe 19 februarie.

66 de sportivi Special Olympics din 5 orașe (București, Timișoara, Cluj, Brașov și Galați) s-au antrenat intens pe role și patine, alături de antrenori voluntari pentru a participa la primul Campionat Național de Patinaj al Special Olympics. Marți 18 februarie, ora 16,00 la patinoarul din AFI Palace Cotroceni, BRAVII își vor demonstra abilitățile de patinatori, iar miercuri, 19 februarie, la Sala Elite (Sun Plaza), vor aluneca pe role în fața asistenței venite să-i susțină.

”Speciali pe patine – Luăm viteză spre starea de bine”, proiect derulat de Special Olympics România începând din luna iulie 2019 și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, a presupus crearea primului program de antrenamente și competiții din România pentru patinaj (role viteză, artistic și viteză gheață) pentru 66 de persoane cu dizabilități intelectuale din 5 orașe, crearea primului Ghid de Patinaj Adaptat, organizarea a 5 demonstrații locale în mijlocul comunităților și a primului Campionat Național Special Olympics de Patinaj pentru acest grup de beneficiari cu scopul de a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități intelectuale, puterea transformatoare a sportului și beneficiile majore pe care le aduce asupra stării de sănătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite